Idag är det lördag! Vi inleder denna dag med babysim som alltid är lika mysigt. Sen blir det lite fix hemma innan mellomys ikväll. En härlig lördag helt enkelt! Och vad passar väl bättre än en härligt god efterrätt till lördagsmyset? Gör denna kladdkaka redan nu så kan den stå och gotta sig i kylen innan kvällen. Den blir sådär härligt kladdig rakt igenom. Receptet hittade jag hos Bakverk och fikastunder och det kan varmt rekommenderas. Jag gjorde min i en avlång form istället för en rund och det funkade också bra.
Supergod kladdkaka med glass och varma hallon
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Vaniljglass
Hallon
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en egen bunke. Rör ner det i smeten. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smeten. Smörj och bröa en form (ca 20 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt sedan stå i kylen i minst 3 h så den kallnar och blir sådär härligt kladdig. Servera med vaniljglass och varm hallon.
Så gott , men testa med hjortronsylt till kladdkaka ,det är min nya favorit
Det låter som en ljuvlig kombo! Tack för tips 🙂