fbpx

Sen jag började fokusera mer på antiinflammatorisk kost och tarmflora (läs gärna mitt inlägg om tarmflora med massor av tips samt recept) så har jag ökat mitt intag av grönsaker och rotfrukter. I och med hemmajobb har det blivit enklare att göra goda bowls till lunch vilket är min favorit. Det är smidigt att ha en del grönsaker förberedda och så kan jag kompletter med något varmt/tillagat. Lite så tänkte jag när jag gjorde denna supersallad med bönor, jordärtskocka och champinjoner.

Supersallad med bönor, jordärtskocka och champinjoner

Preppa för goda bowls

Några favoriter att ha hemma i kylen för att enkelt kunna göra en färgglad och näringsrik bowl är:

  • Babyspenat
  • Gröna blad
  • Rivna morötter
  • Strimlad vitkål
  • Linser
  • Quinoa
  • Bönor
  • Kimchi

Sen hackar jag gärna upp tomat, gurka, selleri, fetaost eller annat när det är dags för servering. Jag gillar också att ha något varmt och det blir ofta rostade rotfrukter (sötpotatisär favoriten) eller stekta champinjoner eller halloumi. Och glöm inte en god dressing! Extra lyxigt är det att toppa med rostade frön, några tranbär eller hackade nötter. Det där lilla extra är ju alltid härligt 😉 Mums!

Vill du ha mer tips på hur du gör goda och näringsrika bowl? Läs gärna min guide om bowls 🙂

Supersallad med bönor, jordärtskocka och champinjoner (1 port)

Ingredienser
1 dl svarta bönor
0,5 dl kokt quinoa
125 g jordärtskocka
0,5 äpple
1 knippe timjan
5 champinjoner
0,5 dl hasselnötter, rostade
2 msk torkade tranbär

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och klyfta jordärtskockorna och champinjonerna. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ställ i ugnen och tillaga 30 minuter eller tills jordärtskockorna mjuka i mitten. Lägg upp spenat, bönor, champinjoner, jordärtskkockor, quinoa i en skål. Hacka äpplet i tärningar och lägg i en hög. Toppa allt med hackade hasselnötter och torkade tranbär.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b