Som ni såg på Instagram i helgen så träffade vi vänner och gjorde sushi i mängder. Från början hade vi en annan aktivitet inplanerad som även det innefattade matlagning men när den blev inställd bestämde vi oss för att göra sushi för hela slanten. Vi köpte precis alla ingredienser vi ville ha och delade upp det lite per par. Vi träffades hemma hos ett av paren där vi började förbereda sushin innan vi tog fördrink och badade och sen var det dags att montera sushin. Vet inte alls om man säger så men vi började helt enkelt skapa nigiri, maki, frityrsmet osv. Vi utgick från det jag skrivit ner första gången vi gjorde sushi 2012 (det hittar ni här). Men den här gången tog vi ut svängarna lite mer och vi köpte mango, sparris, tofu, gurka, majonnäs, färskost, kolja, tonfisk, lax, scampi, crabstick, avokado, sesamfrön, rom, sjögrässallad och frityrsmet. Vi kokade 2 kilo ris och sen gjorde vi sushi på allt tills det tog slut. Det resulterade i 227 bitar och en massa roliga, nya och goda smakkombinationer. Det blir inget mer exakt recept än så men några saker att tänka på:

– Smaka av riset så det blir bra balans mellan vinäger, socker och salt.
– Gör olika kombination och våga testa nya saker i rullarna.
– Gör det till en trevlig aktivitet tillsammans med dina gäster, maten smakar mycket godare när ni gjort den tillsammans.
– Kom ihåg att blanda konsistenser och se till att alltid ha något krispigt i rullarna.
– Lägg rullarna i kylen en stund innan du skär de så blir det enklare.
– Ät långsamt med de tillbehören du önskar och NJUT!

DSC_0070DSC_0106

DSC_0150 DSC_0149 DSC_0197 DSC_0189 DSC_0171 DSC_0162 DSC_0153 DSC_0135 DSC_0125 DSC_0121

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.