Då var det dags för en ny vecka! Jag är peppad och jag gillar måndagar. Man får koll på veckan, gör planer och det känns som en liten nystart varje gång man börjar på en ny vecka. Den här veckan bjuder på babymassage, restaurangmiddag, träning, kanske besök på bak- och chokladfestivalen och i helgen workation i Örebro (så pepp!). Ni hör ju, det här kommer bli en bra vecka.

Och som alltid på måndagar så delar jag ju med mig av ett nytt vegetariskt recept. Hösten och svampsäsongen är här och jag är sugen på varm, krämig mat som man lagar ihop snabbt. Nu är det ju i och för sig inte champinjoner man går ut och plockar i skogen men jag tänkte i alla fall köra på svamptemat. Det blir en svamppasta som blir matig med både kikärter och gröna ärter. Den här pastan blev jättegod och här har ni receptet!

Svamppasta med gröna ärter och vitlök (4 port)

Ingredienser
4 port pasta (gärna färsk)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl pastavatten
1 frp kikärter (á 230 g avrunnen vikt)
150 g frysta gröna ärter
Riven parmesanost

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning (kom ihåg att spara lite pastavatten).
Skala och finhacka vitlöken. Dela ner champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs champinjonerna så de släpper ifrån sig vätskan. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med ett par minuter i slutet. Rör ner créme fraiche och pastavatten och låt koka upp. Rör ner kikärterna och gröna ärtor och låt puttra ihop ett par minuter. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Blanda ihop såsen med pastan och servera med parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.