fbpx

Jag måste bara berätta om min gårdag. Jag har precis startat upp mitt AB och jag skulle därför ha en liten bokföringsskola med min kunniga vän Kerstin så jag ska försöka få klarhet i hur jag ska göra på bästa sätt. Vi hade bokat att hon skulle komma hem till oss och jag skulle bjuda på fika. men när jag står där i köket och förbereder saffranspannkaka kommer hon och säger att vi inte alls ska pyssla med bokföring idag. Istället blir jag iväglurad på en superhärlig dag! Hon och AC hade nämligen planerat en eftermiddag för att jag skulle bli lite ompysslad. Vi började med en riktig gofika (jag fick en semla som jag suktat efter hela veckan!) och därefter blev det spa på Centralbadet. Oj, va jag njöt! Så otroligt mysigt och så gulligt att de gjorde detta för mig (bilder finns på InstaStories).

Så med andra ord avslutades veckan på bästa sätt och nu är jag laddad för ännu en arbetsvecka. Och innan jag sätter mig på bussen för att åka dit tänkte jag ge er ett nytt vegetariskt middagstips – denna vecka blir det en svamprisotto med lite smått och gott. Varsågoda!

Svamprisotto med soltorkad tomat och haricots verts Svamprisotto med soltorkad tomat och haricots verts

Svamprisotto med soltorkad tomat och haricots verts (6-8 port)

Ingredienser
300 g champinjoner
10 soltorkade tomater
500 g haricots verts
4 salladslökar
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
6 dl risottoris
5 dl vitt vin
16 dl grönsaksbuljong
4 dl parmesan
100 g smör

Gör såhär
Dela ner svampen i mindre bitar. Finstrimla soltorkade tomater. Finstrimla salladslökar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs svampen så den släpper ifrån sig vätskan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan svampen åt sidan. Stek haricots verts i samma stekpanna och låt de får fin yta. Krydda med salt och svartpeppar och lägg vid sidan med svampen.
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja och smör i en kastrull och fräs salladslök, lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in ca 5 minuter. Häll sedan på ca 1 dl varm buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i svamp, haricots verts, soltorkad tomat, parmesanost, smör och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b