Eftersom mannen här hemma älskar korvstroganoff (allt med korv i är toppen enligt honom) så var han inte helt övertygad när jag berättade att vi skulle äta stroganoff till middag men utan korv. Jag såg det som en utmaning att han skulle gilla det och jag började laga min vegetariska svampstroganoff. Pimpade den med ajvar samt paprikapulver och det blev riktigt gott. Jag serverade min variant med spaghetti men funkar såklart med ris eller annat. Och vet ni – det fick väl godkänt av mannen trots avsaknad av korv!

Svampstroganoff med ajvar

Svampstroganoff med ajvar (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
400 g färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 msk svampbuljongtärning
1 dl mild ajvar
3 dl creme fraiche
1 burk krossade tomater

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Dela ner champinjonerna i halvor eller kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en traktörpanna och fräs svampen så vattnet kokat bort. Tillsätt då lök och vitlök och fräs 2 minuter till. Tillsätt paprikapulver, buljongtärning, ajvar, créme fraiche och krossade tomater. Låt koka upp och puttra 5 minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.