Maillista

Fredag, jobbveckan är snart slut och en skön helg väntar. Så vad passa bättre än att sprida lite bloggkärlek såhär på fredagsmorgonen? Jag har följt Remsans bistro väldigt länge och jag älskar hennes personliga texter och härliga recept. Det är mat i min smak och en bra blandning av vardag, fest, frukost och buffémat. Här hittar jag inspiration varje gång jag kikar in och jag har många recept från Remsan sparat bland mina favoriter. Ett av de recepten var denna förrätt vi bjöd på förra helgen i form av kokta svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel – ljuvligt gott! Tack för receptet 🙂 

 

Svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel (4 port)

Ingredienser
6 svartrötter
1 citron
100 g chorizo
Limeaioli:
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl rapsolja
0,5 lime
0,5 dl hackad gräslök
Gör såhär
Pressa saften ur halva citronen i en kastrull med vatten. Skala svartrötterna, halvera och lägg dem i vattnet. Koka upp och koka svartrötterna mjuka, ca 15 minuter beroende på tjocklek.  Slå av vattnet och pressa över resten av citronsaften.
Skär chorizon i små tärningar. Hetta upp en stekpanna och stek chorizon, låt sedan rinna av på hushållspapper. 
Aioli: Vispa ihop äggula, vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan, till en början droppvis och sedan i en jämn stråle, under kraftig vispning. Smaka av med cest och saft från limen och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Vänd ned gräslöken. Fördela svartrötterna på tallrikar, skeda över aioli och strö över chorizo och lite gräslök.
 

 

0

3 svar

  1. Kicki

    Ja detta var verkligen en toppengod förrätt 🙂 Vi njöt 🙂 Ha en mysig helg nu både Sandra o Remsan 😉 🙂 Kraaam

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a