Maillista

Häromkvällen, när jag var ensam hemma, fick jag lust att koka lite marmelad och gelé. Vi har mycket vinbär hemma och eftersom det var länge sen jag kokade sylt och marmelad så var det dags. Först ut blev en svartvinbärsmarmelad som jag valde att smaksätta med vanilj och whisky och den blev väldigt god.

Svartvinbärsmarmelad med whisky och vanilj

Svartvinbärsmarmelad med whisky och vanilj

Ingredienser
1 kg svarta vinbär
1 vaniljstång
1 dl vatten
5 dl syltsocker
0,5+0,5 dl whisky
1,5 krm natriumbensoat
Gör såhär
Skär vaniljstången på längden och skrapa ur. Lägg innanmätet och stången i en kastrull tillsammans med bär och vatten. Låt koka upp och puttra sedan på svag värme under lock ca 10 minuter.
Ta sedan bort kastrullen från värmen och rör ner socker och 0,5 dl whisky. Låt sylten koka upp en gång till och puttra 5 minuter. Ta bort någon matsked sylt i ett glas och blanda i natriumbensoat. Häll tillbaka i kastrullen tillsammans med resten av whiskyn och låt stå tills svalnat. Häll sedan i rengjorda burkar och ställ in i kylen.

Svartvinbärsmarmelad med whisky och vanilj

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a