Som avslutning på onsdagens vinprovningsmiddag blev det en fluffig vinbärsmousse som jag toppade med en klick vaniljgrädde och krossade kakor. Förbered er på fler vinbärsrecept framöver, vi har nämligen några kilo både svarta och röda i frysen 🙂 Det är så gott!

Svartvinbärsmousse med krossade kakor (8 port)

Ingredienser
300 g svarta vinbär
1 dl vatten
0,5+1 dl socker
5 gelatinblad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
Grädde
Vaniljpulver
Svarta vinbär
Kakor (jag använde glutenfria kolasnittar)
Gör såhär
Koka upp vatten, vinbär och 0,5 dl socker. Låt sjuda ca 5 minuter. Mixa bären med stavmixer och passera genom en sil ner i en bunke och låt kallna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Vispa äggulor och 1 dl socker riktigt pösigt.
Krama ur gelatinbladen och låt smälta i 3 msk kokhett vatten och häll sedan ner i vinbärssåsen. Blanda sedan ner äggsmeten tillsammans med turkisk yoghurt i bärblandningen. Rör om väl.
Vispa 3 dl grädde och vänd ner den i smeten.
Fördela i glas och ställ i kylskåpet minst 3 timmar.
Toppa moussen med vaniljgrädde, vinbär och krossade kakor.
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.