fbpx

Sommaren är verkligen här på riktigt och oj så jag njuter. I och för sig innebär även denna värme att jag inte orkar så mycket och min gravidkropp samlar gärna på sig lite vätska så fötterna ser ut som fotbollar.. Men njutningen av sol och värme tar över så det får gärna fortsätta såhär om du frågar mig.

Igår kväll åt jag jordgubbar med grädde och lite socker på till kvällsmat och idag tänkte jag fortsätta med alla dessa härliga bär. Jag tänkte nämligen ge er ett nytt efterrättsrecept. Jag älskar pannacotta och jag älskar svarta vinbär så varför inte kombinera dessa två? Det blir helt enkelt en svartvinbärspannacotta som jag pimpade till med lite kardemumma och krossade kakor.

P5220008_svartvinbärspannacotta P5220028_svartvinbärspannacotta

Svartvinbärspannacotta med kardemumma (8 port)

Ingredienser
500 g svarta vinbär
0,5 dl strösocker
8 dl vispgrädde
2 tsk kardemumma
4 gelatinblad

Kakor
Svarta vinbär

Gör såhär
Lägg svarta vinbär och socker i en kastrull och låt koka upp så att sockret löser sig. Mixa sedan slätt och sila.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Lägg bärpurén i en kastrull tillsammans med grädde, kardemumma och vaniljstången och urgröpta frön. Låt koka upp och dra sedan av från värmen. Krama ut gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Fördela i glas och ställ i kylen minst 4 timmar.
Toppa sedan med vinbär och smulade kakor.

5 svar

 1. KarinW

  Ja svarta vinbär har jag i massor så det där ska jag testa! Sköt om dig och lilla ”bebben” och kom ihåg att vila och ta det lugnt också 😉 Kram Karin

  Svara
  • Sandras Matkrypin

   Kul om du testar 🙂
   Ja, börjar varva ner lite för kroppen verkar tycka det 😉 Så kalendern är inte lika fullspäckad längre utan jag försöker njuta och vila. Sköt om dig! Kram på dig

   Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b