fbpx
För en dryg månad sedan gick jag till en homeopat/kostrådgivare för att testa en alternativ behandling mot mina eksem. Jag har gått till flera hudläkare och testat sååå många salvor (speciellt kortison) och det kan hjälpa en vecka eller tre och sedan har huden vant sig och blir bara värre. De senaste året har jag inte kunnat använda kortisonsalvor alls. Sedan 2010 har jag haft mycket besvärliga handeksem och inget har hjälpt (glutenfri kost, salvor, plasthandskar för att nästan aldrig blöta händerna, bomullsvantar dygnet runt osv). Den senaste månaden sedan jag lagt om kosten och tagit en del vitamintillskott och jag har knappt några handeksem alls. Det känns helt underbart och jag hoppas det håller i sig! Jag tror jag har hittat en bra balans för min kropp och nu ska jag fortsätta med detta över sommaren så får vi se hur vi följer upp sedan.
 
En av de sakerna jag nu utesluter är mjölkprodukter. Och det handlar inte om att byta till laktosfritt utan det är andra alternativ som gäller. Nötmjölk, soyaprodukter och havreprodukter t ex och jag håller på för fullt att testa vad som smakar bäst och fungerar bäst i matlagning. Mandelmjölk har jag länga varit sugen på att testa till smoothies och precis som jag misstänkt är det väldigt gott och ger mer smak till smoothien än den tråkiga mjölken. Så här kommer ett smoothierecept med mandelmjölk och massa bär. 

 

Svartvinbärssmoothie med mandelmjölk (2 glas)

Ingredienser
1 dl frysta hallon
1,5 dl frysta svarta vinbär
3 dl mandelmjölk
2 dl soyadryck
1 msk linfrön
1-2 tsk kokossocker
Gör såhär
Häll hallon, vinbär, mandelmjölk, soyadryck, linfrön och kokossocker i en blender och mixa slätt. Häll upp i glas.
 

Inga svar än

 1. Hovkonditorn

  Jag har en bekant som hade psoriasis och när hon började dricka vetegräs försvann det. Smoothien låter fräsch och god.

  Svara
 2. Kjersti

  Så skönt att du fått hjälp, och att du blivit bättre med kostomläggning. Nog har det stor betydelse vad vi äter. Smoothien ser riktigt fräsch och god ut. Lycka till med det nya mjölkfria livet!

  Svara
 3. Kjersti

  Så skönt att du fått hjälp och blivit bättre. Nog har det stor betydelse vad vi stoppar i oss! Smoothien ser verkligen fräsch och somrig ut. Lycka till med ditt nya mjölkfria liv!

  Svara
 4. Sandras Matkrypin

  Ja, verkligen intressant! Nu är jag ännu mer sugen på någon typ av kostrådgivarutbildning. Har du gjort någon utvärdering på bloggen vad du tyckte om den utbildningen du gick? Det vore roligt 🙂 Om du skrivit en sån har jag missat den..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b