Det är fredag och solen skiner! Energin flödar och jag riktigt njuter av att det är ljust ute och helgen är nära. Ikväll blir det middag och bio med vänner och helgen kommer innebära en resa till pappas landställe och sen Väsby.
Häromdagen bakade jag lite småkakor när jag skulle till kära syster med familj eftersom jag tänkte att nu kommer de ha många besök och mycket fika och då är det perfekt att ha lite kakor och sånt i frysen som är lätt att ta fram och tina. Bland annat fick dem en burk med syltsnittar med två olika smaker. Jag använde min rödavinbärschutney på två längder och jordgubbsmarmelad med lime på den sista längden. Både blev väldigt goda!
Syltsnittar (ca 40 st)
Ingredienser
125 g smör
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
Knappt 1 tsk bakpulver
1 dl sylt
2 msk pärlsocker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, maizena, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt till smeten. Rör ihop till en deg.
Rulla degen till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och tryck en skåra i mitten och lägg i sylt. Toppa med pärlsocker och grädda mitt i ugnen 10-12 min.
0
Vilka söta kakor! Jag tycker småkakor är det bästa på kakfatet 🙂
Jag är sjukt svag för alla sorters småkakor. Finns nästan ingen hejd på mig när det dukas fram fat med kakor. Båda dina varianter av syltsnittar låter goda.
Ha en skön helg. Låter som den kommer bli fin. Kramar Remsan.
Nej, jag håller med, då känns det också okej att ta flera 😉 Ha en fin helg du också! Kram
Hindbersnitter <3 faar helt lyst til kage nu 🙂
Hej Sandra 🙂
Tack för ditt fina recept.
Jag har en fråga. När tillsätter man maizenan?
/Vicky
Samtidigt som mjölet. Kan ändra det i receptet 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se