När man inte har sin egen tomt med fruktträd och bärbuskar så blir man glad när svärföräldrarna vill dela med sig av sin skörd. Så förra veckan fick vi en kartong med syrliga äpplen och jag började genast fundera på vad jag skulle göra med dessa. Först ut är denna syrliga äppelcurd som man kan använda till desserter, tårtfyllning, på scones med cream cheese och massa annat. Curd är enklare att göra än vad man kan tro!
Syrlig äppelcurd
Ingredienser
800 g syrliga äpplen
2 citron
90 g smör
1,5 dl rörsocker
2 ägg
Gör såhär
Skala och tärna äpplena smått. Koka dem till mos med skal och saft av citronen under omrörning. Ha i sockret och låt det lösa sig. Ta kastrullen av värmen och mixa moset slätt med stavmixer. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt tärnat smör och låt det smälta in. Vispa för hand ner uppvispat ägg och låt curden sjuda så den blir lite tjockare. Låt svalna och förvara i kylen.
Kul recept som jag tar till mig – äppelbenådad som jag är. Jag har gjort det mesta med äpplen tycker jag, men aldrig curd.
Hoppas du testar och gillar det 🙂