I och med min nya kost utesluter jag exempelvis vitt socker och vetemjöl. Detta har gjort att jag får tänka om lite gällande speciellt efterrätter. Det finns ju hur mycket alternativ som helst men det tar ett tag att komma in i och lära sig vilka råvaror som är bra alternativ i olika recept. Jag läser en hel del bloggar som använder andra typer av mjöl och sötningar så jag har massa inspiration. Så när vi i onsdags skulle bjuda på pappa och Marie på middag så fick det bli en väldigt simpel och snabb efterrätt i form av en bärgazpacho. Bär är ju perfekt att använda i efterrätter och råsocker fick stå för det söta.
Bärgazpacho (4-6 port)
Ingredienser
2-3 msk råsocker
1 dl vatten
1 lime
15 myntablad
300 g frysta jordgubbar
225 g blandade frysta bär
Choklad
Kokos
Gör såhär
Häll halvtinade bär i en blender tillsammans med cest och saft från limen, rörsocker, vatten och mynta. Mixa slätt och späd med vatten till önskad konsistens. Servera med riven choklad och/eller kokosflakes.