Maillista

Hallonsylt ska vara riktigt syrlig och smaka mycket hallon och det bästa sättet att få den som man vill är att göra den själv. Det fiffiga är att det tar 10 min att göra egen sylt och det blir så mycket godare. Här är det receptet jag brukar använda. I grunden har jag en deciliter syltsocker och sen kan man smaka av om det är lagom beroende på hur syrliga hallonen är från början. Du kan utgå från detta recept till vilka bär du vill, det är bara korrigera sockermängden. Prova!
Syrlig hallonsylt

Syrlig hallonsylt

Ingredienser

1 kg frysta hallon
1 dl syltsocker
1,5 krm natriumbensoat

Gör såhär

Blanda hallon och syltsocker kallt. Låt puttra på spisen i ca 5 min under omrörning. Ta bort någon matsked i ett glas och blanda i natriumbensoat. Häll tillbaka i sylten och låt stå tills svalnat.

Syrlig hallonsylt
0

5 svar

  1. Linda Norrman

    Hemmakokt sylt är helt klart det bästa! Ett litet tips – om hallonen (eller andra bär) inte är självplockade, kolla då deras ursprungsland. De flesta bären som säljs i frysdisken har många gånger fraktats ända från Serbien eller i värsta fall Kina (COOP:s billigaste jordgubbar – se upp!). Finnerödja som marknadsför sig som "ett svenskt bärföretag" köper även de ofta sina bär från Serbien, Polen m.fl.

    Ytterligare ett rödljus är färska hallon – inte allt för ofta är dessa från Holland, Tysklan eller…KENYA.

    Tack för fin inspiration!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.