Maillista

Igår var det rena rama sommardagen och vi började med en utflykt. Vi packade ihop en matsäck och begav oss iväg till skogen. Några timmar senare hade barnen fått springa och leka av sig och efter picknick på filten gick vi hemåt och barnen somnade. Då tog jag tillfället i akt och började göra iordning ute. Jag krattade tomten och rabatten, torkade av alla utemöbler och organiserade förrådet. Det blev jättebra och efter det var jag helt slut. Efter lite vilande i soffan så blev det till att laga middag för vi skulle ju nämligen äta första gången på vår uteplats. Det var såååå mysigt!

Idag är det fredag och jag tänkte ge er ett riktigt bra tips inför helgen.. Nämligen att förbereda lemonad som passa utmärkt att svalka sig med när det är sådana här varma dagar. Den här är med massor av citron och en hint av ingefära.

Syrlig lemonad med ingefära Syrlig lemonad med ingefära

Syrlig lemonad med ingefära (ca 1 l koncentrat)

Ingredienser
50 g färsk ingefära
6 citroner
8 dl vatten
3 dl strösocker

Gör såhär
Strimla ingefäran fint. Skär citronerna i kvartar och pressa ner i en kastrull. Lägg sedan ner citronerna tillsammans med vatten. Låt koka upp och tillsätt sedan sockret. Låt koka ca 5 minuter och stå sedan och svalna ca 30 minuter. Häll sedan upp på en flaska och ställ kallt.
Servera sedan med 1/3 lemonad och 2/3 kolsyrat vatten.

Syrlig lemonad med ingefära


Om du också gillar kombinationen av citron och ingefära kan jag tipsa om min ingefärsshot 🙂

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a