Idag bär det av mot östligare breddgrader då vi ska till St Petersburg över helgen. Idag firar vi nämligen 10 år tillsammans. 10 år! Vi träffades när jag var 15 år och sedan dess har det varit vi. Det känns fantastiskt att jag fortfarande kan titta på David och känna det där pirret i magen. Oj, vad jag älskar honom!
Så för att fira lite denna långfredag tänkte jag passa på att ge er ett efterrättstips. Superenkelt och väldigt gott. Äpplen, kardemumma, citron, mandlar och vaniljglass, Gottigott!
Syrliga äpplen med kardemumma och mandlar (2 port)
Ingredienser
2 äpplen
0,5 citron
2 krm kardemummakärnor
1 msk smör
1 msk rörsocker
2 msk mandlar
Vaniljglass
Gör såhär
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Riv skalet av citronen och pressa ur saften i en skål. Mortla kardemummakärnorna. Rör ihop smör och socker i en stekpanna. Hetta upp pannan och låt sockret smälta tills de får en ljusbrun färg och lägg då i äpplena och kardemumman. Vänd runt försiktigt tills äpplena är helt täckta av karamell och börjar bli mjuka. Blanda ner citronsaften och skalet. Lägg upp i skålar och servera med hackade mandlar och vaniljglass.