Nu är det dags för fredagsmys! Det är ju inte helt ovanligt att man äter tacos på fredagar men det kan ju bli lite tjatigt i längden. Så varför inte variera det lite? Här är ett tips på tacos på grillen i form av burgare serveras med krämig avocado- och tomatröra och nachos istället för potatis eller liknande. En riktig höjdare!
Om du, liksom jag, älskar tacos kan du hitta mer tacoinspiration här och spana gärna in dessa tacotillbehör.
Tacoburgare med avocado- och tomatröra (6 port)
Ingredienser
800 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 msk tacokrydda
Avocado- och tomatröra:
2 avocado
1,5 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
3 msk färsk gräslök
5-10 cocktailtomater
Tillbehör:
Hamburgerbröd
Nachochips
Riven ost
Sallad
Tacosås
Gör såhär.
Blanda färsen med ägg, tacokrydda och salt. Forma till burgare och grilla.
Avocado- och tomatröra: Dela avocadosarna och ta ut kärnorna. Gröp ur köttet och mosa det slarvigt med en gaffel. Blanda med créme fraiche, pressad vitlök, hackad gräslök och kvartade cocktailtomater. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering.
Mycket godare än klassisk burgare tycker jag. Jag kanske rent av hade lagt på en skiva cheddarost och lite jalapeño 😉 Grillat är helt klart godast!
Smarrigt tips! Det får jag prova nästa gång 🙂