Något vi är duktiga på här hemma det är att aldrig slänga mat. Vi gör alltid matlådor och vi lägger bara upp så mycket som vi orkar på tallriken. Förutom det är det även viktigt att hela tiden utgå från vad man har hemma när det är dags att laga middag. Vi handlar sällan till ett visst middagsrecept utan vi går till affären och handlar de råvarorna som ser fina ut, som är i säsong och till bra pris. Väl hemma så skapar vi recept under veckan och gillar utmaningen i att hitta på middagar på det som finns i skåpen. Den sista grejjen vi gör är även att skapa nya rätter av rester. För ibland blir det ojämnt antal portioner matlådor kvar av t ex kolhydrater, sås eller protein och då vill man ju gärna skapa något nytt. Det här receptet är ett exempel på det, där vi använt tacofärs (vi gjorde medvetet lite extra) och sen kollade vi vad som fanns hemma. Pesto, selleri och lite mejeriprodukter och vips så blev det en tacopestopasta som blev väldigt god!

DSC_0153

Tacopestopasta (4 port)

Ingredienser
4 port (glutenfri) spaghetti
500 g tacofärs
1 gul lök
3 stjälkar selleri
1 dl grädde
2,5 dl créme fraiche
4 msk pesto
100 g chevre

Gör såhär
Skala och hacka lök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken. Tillsätt köttfärsen och tillsätt sedan grädde, créme fraiche, pesto och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra 10 minuter och smaka av med pressad citron. Ha i sellerin och låt ligga i max 2 minuter. Servera med pastan och toppa med lite chevre.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.