Vi får nästan alltid rester här hemma och vi planerar för det. Oftast blir det matlådor som vi äter till lunch men ibland händer det ju att resterna kanske inte blir en komplett matlåda eller att bara någon del av middagen blir över. Så är det ju perfekt att kunna använda resterna till en ny maträtt. Jag tror de allra flesta äter tacos någon gång ibland och vi får ofta tacofärs över när vi gör det. Vi köper gärna storpack köttfärs och sen steker vi upp allt just för att kunna använda kreativiteten och skapa något nytt dagen efter. Så den här gången blev tacoresterna till en tacorisotto med tomat och koriander. Gottigott!

dsc_0013_tacorisotto dsc_0051_tacorisotto

Tacorisotto med tomat och koriander (4 port)

Ingredienser
500 g tacofärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
3,5 dl avorioris
2 dl vitt vin
7-8 dl köttbuljong
250 g cocktailtomater
25 g smör
1 kruka koriander
1,5 dl riven parmesan

Gör såhär
Hetta upp tacofärsen i en stekpanna tillsammans med en skvätt vatten som får koka bort och ställ sedan åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka koriander och chili. Halvera tomaterna. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med vitlök och chili tills löken blir mjuk men inte har fått färg. Tillsätt riset och rör tills det blivit genomskinligt.
Slå på vinet och låt det koka bort under tiden som du rör. Därefter tillsätt den varma buljongen, ca 1 dl i taget, under tiden som du fortsätter röra under låg/medelvärme. Smaka av när riset är nästan färdigt. Krydda med salt och svartpeppar, vänd ner en klick smör, parmesan, köttfärs, koriander och tomaterna.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.