Maillista

Jag har alltid varit en person som gillar godis, glass och sötsaker. Har alltid refererat till min “godis-och-glass-mage” och när folk pratar om att det “inte är glassväder idag” så har jag inte förstått någonting. Haha! Det är alltid läge för godis och glass.

Tahinibollar med nötter

Men med åren förändras man och kan blir förhoppningsvis lite klokare och lär känna sig själv. Numera vet jag att jag mår inte bra av för stora mängder socker. Jag har ofta sockersug som jag försöker få kontroll på eftersom jag inte mår bra av att stoppa i mig godis dagligen. När jag började med att dricka grön smoothie varje morgon så har mitt sötsug blivit bättre. Och nuförtiden försöker jag hålla ner vitt socker så jag experimenterar med torkad frukt och andra sätt att söta saker. Dadlar är min favorit med sin kolaaktiga smak och bra konsistens!

Så dagens recept innehåller just dadlar. Det blir tahinibollar med havregryn, nötter, kanel och kardemumma. Sen kan du rulla de i vad du önskar. Jag delade upp mina och rulla en del i hackade pistagenötter, en del i kokos, en del i kanel och en del i sesamfrön. alltid roligt med variation!

Sådana här bollar älskar jag att ha i frysen och ta fram när sötsugen kommer. Mums!

Tahinibollar med nötter

Tahinibollar med nötter (75 små bollar)

Ingredienser
300 g urkärnade dadlar
2 dl havregryn
1 dl naturella cashewnötter
1 dl valnötter
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl tahini
2-3 tsk kanel
2-3 tsk kardemumma
Salt

Hackade pistagenötter, sesamfrön, kokos eller kanel

Gör såhär
Lägg dadlar, havregryn, cashewnötter, valnötter, pumpakärnor, tahini, kanel, kardemumma och en nypa salt i en matberedare. Mixa slätt så det blir en kladdig massa som går att rulla till bollar. Rulla i valfri toppings och förvara i kyl eller frys.

Tahinibollar med nötter


Fler goda bollar:

Veganska semmelbollar

Nyttiga chokladbollar och jordnötsbollar

Raw chokladbollar med kardemumma

0

6 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.