Jag känner mig så pepp! Det är en härlig energi såhär i början på ett nytt år och jag känner att det är skönt med rutiner, barnen trivs på förskolan, jag är glad att jobba och dessutom är jag så pepp på allt jobb med bloggen och min kurs och nytt projekt. Det är härligt och jag försöker ta den tid man har över i denna pandemivardag och göra till något bra. Dessutom har jag ändrat lite i min kost och testar lite nytt för att se hur kroppen reagerar. Jag älskar att testa nya recept, nya vanor och känna att jag ger kroppen bra grejjer. Så min rutin nu är så att jag börjar dagen med en stor grön smoothie samt grönt te och sen dricker jag mer te och tar eventuellt en frukt under förmiddagen. Sen blir det lunch och då gör jag en bowl eller sallad med mycket grönt. Helst helt vegetariskt och med flera färger, mycket gröna grönsaker. Och då kommer jag till dagens recept! Det är nämligen en tahinidressing som jag gjort iordning och har i en flaska i kylen så det är enkelt att ta fram en god dressing till lunchen. Tahini är så gott och är alltså en sesampasta. Jag gjorde denna med vatten, citron och vitlök. Passar det mesta och förhöjer verkligen lunchen.
Tips! Tahini kan du använda till mycket och längst ner i inlägget har jag länkat några recept som innehåller tahini.
Tahinidressing
Ingredienser
1 dl tahini
1 dl ljummet vatten
0,5 dl pressad citron
1 tsk spiskummin
1 tak paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
Gör såhär
Lägg tahini, vatten, pressad citron, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar och pressad vitlök. Mixa slätt och krydda med salt och svartpeppar.
Fler recept med tahini:
Ett fullmatat inlägg med steg-för-steg-guide hur du gör en bowl och så delar jag självklart med mig av mina 10 bästa recept på bowls.
Här kommer ett härligt tillbehör till grillat. Det är en lagom het jalapeñosås med lime och honung. Mjölkfri och ljuvligt god!