Maillista

Ofta får jag frågan om jag inte bara tröttnar på att hitta på maträtter, att inspirationen tar slut eller jag bara vill äta köpeköttbullar och makaroner med ketchup. Mitt svar brukar vara att jag såklart har dagar när jag inte är lika påhittig i köket och jo, det händer att vi köper pizza. Men inspirationen i köket verkar inte ta slut och jag förvånas själv över hur mycket jag kan spåna på kvällens middagsrecept och hur jag kan tillbringa de få lediga timmarna jag har vid grytorna. Jag älskar helt enkelt mat och jag vill alltid hitta på nya smakkombinationer, kryddningar och testa nya maträtter. Jag har hittat mitt stora intresse och passion och det gör mig lycklig.
 
Så när jag kände mig sugen på köttfärssås med en twist föddes det här receptet. Med tahini, citron och morötter blir det en väldigt smarrig sås som passar utmärkt till pastan till vardags eller helg.

Tahiniköttfärssås med citron och syltlök (8 port)

Ingredienser
8 port (glutenfri) pasta
900 g nötfärs
2 pkt bacon (á 140 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk paprikakrydda
3 msk tomatpuré
10 cm gul zucchini
300 g morötter
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
2 burkar krossade tomater
0,5 dl tahini
1 dl rödvin
2 msk torkad oregano
1 citron
1 burk syltlök (avrunnen vikt 190 g)
Gör såhär
Skala och hacka lök. Strimla bacon och salladslök. Skär zucchinin i tärningar. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, salladslök och pressad vitlök tills den blivit mjuk. Låt tomatpuré, paprikakrydda och oregano fräsa med sista minuten. Lägg över i en stor kastrull och lägg bacon, morötter och zucchini i stekpannan och låt fräsa några minuter. Lägg i kastrullen och lägg köttfärsen i stekpannan. Låt den fräsa tills den fått fin färg och krydda med salt och svartpeppar innan du lägger över den i kastrullen. Ställ bort stekpannan och ställ kastrullen på värmen. Tillsätt créme fraiche, grädde, krossade tomater, tahini, rödvin samt skal och cest från 1 citron. Låt puttra ca 10 minuter och under tiden kan du koka pastan. Avsluta med att smaka av köttfärssåsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar och blanda i syltlöken.
 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a