I flera års tid har jag lagt upp 4-7 inlägg i veckan på bloggen. 4-7 recept i veckan är mycket och jag har märkt att det är inte många andra matbloggar som producerar den kvantiteten. Och jag har gjort det för att jag har velat och för att vi lagar så pass mycket mat här hemma att jag har behövt hålla ett högt publiceringstempo för att inte bygga ett alltför stor arkiv med recept och foton jag inte hinner få ut på bloggen. När jag startade bloggen pluggade jag och det var enkelt att hitta tiden för all matlagning, receptskrivning, fotning i dagsljus och att publicera. Det senaste året har jag märkt att jag ibland ska lägga upp recept bara för att jag har bestämt att jag ska ha upp ett visst antal inlägg i veckan och jag lägger inte den tid jag vill på kvalitén.DSC_0158

Jag älskar bloggen och jag stortrivs med den nya designen. Fortfarande har jag en hel del inlägg i arkivet som måste justeras för att bilderna ska se bra ut och för att receptarkivet ska ha snygga bilder till varje recept. Jag jobbar på det men har inte riktigt hittat tiden under hösten. Och för att släppa pressen på mig själv väljer jag att ventilera mina tankar här. Jag lagar väldigt mycket mat och det är min största passion och hobby och målet för 2016 är att göra bloggen till business och verkligen försöka utveckla bloggen för att se vart det kan ta mig. Just nu håller jag på med en bloggplan för 2016 och jag funderar på vad jag ska uppnå, hur och varför och det är så roligt.

Så var inte oroliga, jag ska verkligen inte sluta blogga. Tvärtom, Sandras Matkrypin ska ta nya kliv och bli något större, mer välkänt och fortsätta vara fyllt av matglädje. Det enda är att jag ska satsa mer på kvalitet än kvantitet och inte pressa mig själv att lägga upp ett visst antal inlägg varje vecka. Jag kommer försöka hitta sätt att göra inläggen roligare och även få till lite fler tänkvärda och längre inlägg så jag tycker det är roligt. Veckans vegetariska recept kommer att fortsätta finnas varje måndag och självklart kommer det fler recept än så, men jag ska inte lova er hur många. Jag tror bara genom att inte stressa upp mig över antalet inlägg så kommer jag tycka att det är roligare igen.

Och för er som gillar det jag gör så hoppas jag verkligen att ni fortsätter titta in här och även följa mig på mina andra kanaler på Facebook och Instagram.

Tack för att ni orkade läsa mina tankar, nu önskar jag er en härlig söndag. Massor av kärlek till er!

16 svar

 1. Staffan Öman

  Bra Sandra att du funderar igenom och utväderar din insats.
  Du är engagerad, ambitiös ochseriös i ditt utövande. Kanske är det din höga ambitionsnivå som ibland måste ges lite eftertanke för att du skall orka och hinna med allt du vill. Tycker att du resonerar sunt som styr om lite för att på det sättet kunna få till lite mer balans, samtidigt som du tar ytterligare ett steg till med bloggen.
  Stort lycka till kommer att följa dig med sänning och entusiasm. 🙂
  Staffan

  Svara
 2. Lisa Callenholm Edin

  Ser fram emot att få läsa dina recept, beundra de vackra bilderna och hitta härlig inspiration till gos mat! Du och din blogg är fantastisk!

  Svara
 3. milla

  Bra tankar. Har tampats med detta under året. Jag har mycket som jag vill del ge men svårt att få till det ibland. Med ett heltidsjobb, träning och familj. Bättre med färre inlägg och kvalité. Gillar din blogg
  lycka till
  Kram Milla

  Svara
 4. Mårtenssons Kök

  Så spännande det ska få bli att se var din resa tar dej, det ser vi fram mot med spänning! Låter intressant att kunna ta bloggen till business, vilken önskadröm! Och dra ner på inläggen verkar väl vara en bra idé, det ska ju vara roligt och inte kännas som en press för det märks nog till sist. Vi har av samma anledning också valt att dra ner från att tidigare blogga varje dag till att lägga upp runt 4 inlägg i veckan, kvalité istället för kvantitet precis som du skriver.
  Stort lycka till med både planering och genomförande!
  Kramar

  Svara
  • Sandras Matkrypin

   Tack för kommentaren. Ja, jag har tyvärr känt att det lyser igenom i inläggen att det är kvantitet istället för kvalitet och det vill jag komma ifrån. Bara sen jag skrev inlägget har det känts lite roligare i köket och nu är jag sugen på att skriva ett inlägg ikväll 🙂
   Vi får se hur bloggen ska bli business men visst vore det en dröm 🙂
   Kram på er!

   Svara
 5. KarinW

  Jag det gäller att komma på hur det ska vara roligt, jag väntar på en ny design som jag hoppas blir klar snart( fick hjälp av en duktig släkting). Du är så himla duktig så det kommer bli superbra det här!
  Kram karin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.