Maillista

Igår hade vi några goda vänner på middag och det blev riktigt god mat om jag får säga det själv. Till förrätt åt vi tre tapas och till varmrätt blev det kycklingfilé i pepparsås med ris. Den flytande capresen till förrätt hittade jag hos Winendine som jag fixade till lite. Enkel och smakrik!

 

Flytande caprese (4 port)Ingredienser

4 fullmogna söta tomater
En nypa strösocker
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
12 basilikablad
1 mozzarella
4 tandpetare


Gör så här

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en bunke. Lägg i socker, olivolja, tomatpuré, citronsaft, vinäger och 8 basilikablad. Mixa med stavmixer till en slät soppa och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Fyll glasen med tomatsoppan och garnera med mozzarella och basilika på en tandpetare.

 

Kryddiga brödkrutonger med chorizo (4 port)


Ingredienser

1 liten ciabatta
2 chorizokorvar
1 vitlöksklyfta


Gör såhär
Skär ciabattan i tärningar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Pressa vitlöksklyftan och låt den fräsa med i oljan. Stek sedan krutongerna frasiga i oljan och krydda med salt och svartpeppar. Tag upp krutongerna och lägg i en skål. Skär chorizon i slantar och stek till den fått fin färg. Blanda med krutongerna.

Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port)


Ingredienser

200 gram färska champinjoner
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
0,5 kruka finhackad persilja
3 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
En nypa socker
* Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering


Gör såhär

Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Pensla champinjoner från sand och annan smuts och skiva dom i ca 0,5 cm tjocka skivor. Vänd ner i marinaden och låt marinera ett par timmar i kylskåp, rör om lite då och då.

Kyckling och med peppar-Cantadou (4 port)

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
125 gram Cantadou 4 peppar
1 msk Maizena
10 svarta oliver
1 msk grovt krossad rosépeppar


Gör såhär

Sätt på ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna på längden och bryn dem lätt. Kryda med salt och svartpeppar. Blanda pressad vitlök, grädde, vatten, buljongtärning, Cantadou i en kastrull och låt det koka upp. Ha i Maizena och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och slå över såsen. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Strö över oliver och rosépeppar innan servering.

 

Till detta drack vi Morbergs röda vin och vi blev positivt överaskade. Systembolaget beskriver det såhär: Fruktig, ungdomlig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, örter och vanilj. Ett helt klart prisvärt och ett vin jag absolut kan tänka mig att köpa igen. Och kanske måste jag prova det vita och rosévinet också?

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a