fbpx
Igår var vi hemma hos goda vänner i Vreta och hade mysig kväll med tapas och spel. Vi hjälptes åt med maten så vi hade med oss tre tapasrätter och en chiliaioli. De hade fixat vitlöksbröd med en röra på fetaost, färskost och sambal oelek, ostgratinerad löksoppa och rostad potatis. Allt var supergott och vi påmindes ännu en gång om hur gott det är med tapas. Här kommer bilder samt recept på de tapasrätter vi hade med oss 🙂


Charmigaste välkomstkommittén!

Capresesallad
Ingredienser
3 tomater
2 paket mozzarella
0,5 kruka basilika
Gör såhär
Skiva tomater och mozzarella. Varva med basilika och avsluta med att ringla över olivolja, salt och svartpeppar.

Chiliaioli
Ingredienser
2 äggulor
4 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk pressad citron
Gör så här
Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i en liten skål. Vispa ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Finhacka chilin och ha i aiolin. Riv ner cest från limen och pressa i saften. Ha i senap och vinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Vitlöksostfyllda och baconlindade champinjoner
Ingredienser
8 stora champinjoner
8 skivor bacon
200 g vitlöksfärskost
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Dra loss foten ur champinjonerna och fyll med färskosten. Linda in varje champinjon i en baconskiva och lägg dem i en ugnssäker form med lite olivolja. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

Örtig chorizo med halloumikuber
Ingredienser
300 g chorizo
1 tsk chiliflakes
0,5 citron
0,5 kruka persilja
2 paket halloumi
Gör såhär

Skär chorizon i skivor och halloumin i kuber. Hacka persiljan. Hetta upp olivolja i en stekpanna och ha i chiliflakes, cest från citronen och hälften av persiljan. Låt fräsa en minut innan du tillsätter halloumin. Låt halloumin få färg och lägg sedan i en bunke vid sidan. Stek korven i samma stekpanna. Blanda ihop halloumin och korven och avsluta med att blanda ner resten av persiljan samt lite pressad citron. 

0

Inga svar än

  1. Remsan

    Jag älskar alla sorters tapas och plockmat. Då finns det något för allas smaker och så är det extra mysigt att sitta länge och äta.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.