Maillista

Det har blivit en del rabarber de senaste veckorna för det är ju så gott. Syrligt, friskt och går att variera på många sätt. Häromdagen gjorde jag en tartelette med rabarberkompott med smak av kanel. Detta är även mitt birag till månadens sötsak där man har chans att vinna ett presentkort från Groupon.

 

Tartelette med rabarberkompott och vaniljvisp

Tartelette med rabarberkompott och vaniljvisp (4 port)

Ingredienser

3 små smördegsplattor
3 rabarberstjälkar
3 krm kanel
0,5 dl strösocker
2 msk vatten
Vaniljvisp

Gör såhär

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut de halvtinade smördegsplattorna med hjälp av lite mjöl. Tryck ut smördegen i tarteletter och grädda skalet i ca 10 min. Skär rabarber i skivor och lägg i kastrull med kanel, vatten och socker. Låt småputtra i ca 10 minuter och låt svalna. Vispa vaniljvispen tjock. Lägg i rabarberkompotten i de gräddade pajskalen och toppa med vaniljvisp.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a