För ett tag sedan hade jag myskväll med min fina vän Lotta och hon hade förberett en underbar teriyakilax med nudelsallad som vi hjälptes åt att laga. Simpelt att göra och otroligt gott! Till detta drack vi ett gott rosévin och kollade på tjejfilm. Till efterrätt gjorde vi ett recept jag hittat hos Remsan, en perfekt sommardessert! 
 
Så detta blir mitt tips till helgmyset 🙂 Ha nu en riktigt bra helg och hoppas solen skiner lite på er!

 

 

Teriyakilax med nudelsallad (4 port)

Ingredienser   
4 laxfiléer
2 dl teriyakisås
1-2 msk sesamfrö
Nudelsallad:
4 port äggnudlar
4 salladslök
2 morötter
100 g champinjoner
0,5 salladskål
2 msk ostronsås
2 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
2 msk sweetchilisås
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform med lite olivolja i botten och pensla med hälften av teriyakisåsen. Ställ laxen i ugnen 10 minuter. Ta ut laxen och pensla på resten av teriyakisåsen och strö över sesamfröna och sätt in laxen i ugnen ca 5 minuter till.
Nudelsallad: Skölj, skiva eller strimla grönsakerna fint. Koka nudlarna. Woka de kokade nudlarna och grönsaker i olja och ha i ostronsås, sesamolja, fisksås och sweetchilisås. Smaka av med salt och svartpeppar.

Rabarbergino (4 port)

Ingredienser
400 g rabarber
0,5 dl strösocker
100 g vit choklad
1 påse (70 g) pinjenötter
 
Vaniljglass
  
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i decimeterlånga bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över sockret och täck formen med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen ca 15 minuter. Riv chokladen och strö den över rabarberna tillsammans med pinjenötterna. Sätt ugnen på grill och sätt in formen (utan folie) i övre delen av ugnen. Låt nötter och choklad få färg några minuter och servera med vaniljglass.
0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.