Maillista

I onsdags grillade vi första gången i år hemma hos oss. Vi har en stor innergård där man kan ställa upp sin grill och även bänkar att äta vid om man vill. Denna gång gick vi dock in och åt då snabbt blev kallt men nästa gång ska vi försöka att även äta utomhus.
 
Vi grillade skinkschnitzel som vi marinerat i teriyakisås som jag fick i födelsedagspresent. Det gav köttet en god smak 🙂 Till detta serverade vi grönsaksspett, potatisgratäng med brieost och bearnaisesås. 

 

 

 

 

Teriyakimarinerad skinkschnitzel med krämig gratäng och grönsaksspett (4 port)

Ingredienser
600 g skinkschnitzel
Teryakimarinad
Potatisgratäng:
8-10 potatisar
4 dl grädde
150 g brieost
2 vitlöksklyftor
Grönsaksspett:
1 ask cocktailtomater
2 paprikor
8 små champinjoner
Ett knippe färsk lök
Gör såhär
Skinkschnitzel: Lägg köttet i marinad i en plastpåse minst 2 timmar innan tillagning. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes och mojsa runt allt i plastpåsen.
Potatisgratäng: Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisarna i några millimeter tjocka skivor. Varva potatisen med tunna skivor av brieost i portionsformar. Blanda grädden med pressad vitlök, salt och svartpeppar och häll över potatisen. Toppa med lite brieost och grädda i ugnen ca 45-60 minuter till potatisen är klar (känn med sticka).
Grönsaksspett: Varva lök, paprika och champinjoner på spett. Kom ihåg att blötlägga spetten om du använder de som är i trä. Trä tomaterna på egna spett då de kräver kortare grilltid.
Tänd grillen och vänta till fin glöd. Lägg på grönsaksspetten och sedan köttet. Lägg på tomaterna lite senare då de spricker lätt. Grilla till allt fått fin yta och köttet är genomstekt (lättast att känna på det och skära ett snitt i mitten).
Servera med bearnaisesås.
 
0

Inga svar än

  1. Kicki

    Åhh vad gott det ser ut 🙂 Nu längtar man verkligen efter grillat. Kramissar till dej o fortsätt njut av Ölandssolen 🙂

    Svara
  2. Remsan

    Teriyakisås/marinad tröttnar jag aldrig på. Galet gott när man grillar. Det är så underbart nu när det blivit så fint väder. Man vill äta grillmiddag varje dag! Igår hade vi över 20 grader i skuggan på altanen när vi åt kvällsmat. Gissa om vi grillade 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a