Igår var det dop för min älskade systerson och vi hade en fantastisk dag. Theo skötte sig hur bra som helst och gnällde ingenting på hela dagen, varken i kyrkan eller till fikat och presentöppningen 🙂 Duktig kille!
Fikabuffén bestod av salami- och briefrallor, godis, kladdig saffranskaka, minicupcakes med blåbär och kardemumma, fotformade kokoskakor och ljusblå princesstårta. Här följer bilder och recept på cupcakes. Recept till saffranskakan kommer lite senare 🙂
Blåbär- och kardemumma minicupcakes (ca 40 st)
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
100 g smält smör
1 dl turkisk yoghurt
2 dl blåbär eller blåbärssylt
Frosting:
120 g mjukt smör
10 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
200 g philadelphiaost
0,5 tsk blå karamellfärg
Några droppar röd färg
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Smält smöret och blanda ner det och youghurten i smeten. Klicka ut lite smet i små formar och strössla över lite blåbär eller blåbärssylt och ha sedan på en klicka smet till. Grädda mitt i ugnen 13 minuter.
Frosting: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, vatten och philadelphiaost med elvisp. Rör sedan i karamellfärg. Spritsa frostingen på muffinsarna när de har svalnat.
Vilken lycka att just det receptet kom upp 😀
//Emma
Vilken härlig kakbuffe och härliga färger:)