fbpx

Köttemperaturer

Köttemperaturer

För att alltid tillaga saftigt kött tycker jag det är lättast att använda sig av en köttermometer och mäta innertemperaturen i köttet. Jag brukar använda de temperaturer jag fått från min älskade mamma och det blir alltid bra. Se till att spetsen på termometern är i köttets tjockaste del och försök föra in den från kortsidan så en stor del av termometerstickan går genom köttet. Och när köttet nått sin innertemperatur så är det alltid bra att låta det vila innan du skär upp det och serverar.

Här hittar ni de köttemperaturer jag brukar använda mig av generellt. Du hittar både temperatur för biff, nötytterfilé, rostbiff, kycklingfilé, oxfilé, lammytterfilé och fläksfilé. Om ni saknar något kött så är det bara lämna en kommentar eller maila mig så kan jag lägga till det.

 

Ugnstemp. Innertemp. Kött
Utskuren biff 125 63
Rostbiff 150 63
Oxfilé 200 53
Fläskfilé 175 66
Lammytterfilé 175 62
Kycklingfilé 250 67
Nötytterfilé 200 59

 

Köttemperaturer - Flapstek

Här hittar du även mitt måttomvandlare.

wrapcb-footer-b