fbpx

Jag älskar att få ätbara presenter. Jag gillar mat, prova nya grejjer och smaka sånt man kanske inte unnar sig i vanliga fall. Att få blommor är alltid trevligt men när vi har gäster och man istället får ätbart, något man inte testat förut, är ju så härligt. Det kan vara något köpt eller något hemgjort, något salt eller något sött. Det får gärna vara en tanke eller lite extra omtanke bakom. Så blir det personligt och lite härligare!

Så jag blev väldigt glad för en julklapp vi fick av min kära svägerska och svåger. De hade gjort iordning en påse med massa gottigheter och jag lyfte upp grej efter grej och blev alldeles lycklig. Några av sakerna var dessutom införskaffade på svågerns jobb så de låg extra varmt om hjärtat. Han jobbar på Tyresta nationalpark och därifrån fick vi en fin burk honung och lammkorv. Så lyxigt med lokala produkter! Jag har inte smakat detta än men jag ser fram emot att laga något gott på lammkorven.

Ätbara gå-bort-presenter

Jag gillar också att ge bort ätbara presenter själv, kanske för att jag själv gillar det så jag tänker att alla gör det. Jag har tidigare delat med mig av några receptpå grejjer som är extra bra att ge bort såsom:

Fröknäcke - ätbara presenter Örtvinäger - ätbara presenter

Fröknäcke med pumpafrön | Vacker örtvinäger

Limesalt - ätbara presenter Kryddrostade nötter - ätbara presenter

Limesalt med selleri och örter | Kryddrostade nötter

Hemgjord senap - ätbara presenter Cookies-in-a-jar - ätbara presenter

Hemgjord senap med lime | Cookies-in-a-jar

Här hittar du dessutom en bunt härliga marmelader som alltid är uppskattat att ge bort

Brukar du ge bort ätbara presenter? Gillar du att få ätbara presenter? Berätta vilka som är dina favoriter 🙂

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b