Nu är julen över och det är dags att börja planera nyår. Jag tycker inte att nyårsafton behöver vara så speciellt och man ska inte stressa upp sig i onödan. Jag föredrar att träffa familj eller goda vänner och äta en riktigt god middag och lite champagne vid tolvslaget. Menyn får gärna kännas lite extra lyxig men det behöver inte betyda dyrt. Här nedan ger jag 4 förslag på förrätt, varmrätt och efterrätt så kan du sätta ihop din egen meny som passar sällskapet och plånboken. Lycka till!
Förätter
Blomkålskräm med tryffelolja och bacon | Toast med linsröra, champinjoner och fetaost
Ceviche med lax och pilgrimsmusslor | Hummerskagentoast
Varmrätter
Hjortburgare med pepparrotsmajonäs och smörstekta kantareller | Smörstekt torskrygg med ärtigt blomkålsmos och kräftsås
Räkrisotto med ärtor och citron
Nötytterfilé med krämig potatisgratäng med färskost
Efterrätter
Bärsoppa med kardemummafraiche och kokos | Havtorns- och vitchokladpannacotta med kanelsmulor
Det ser kanongott ut! Bärsoppan blev jag extra nyfiken på!
Tack 🙂 Ja, bärsoppan är en väldigt god och fräsch efterrätt! God fortsättning
This Article was mentioned on sandracallermo.se