Maillista

Eftersom mina föräldrar har varit skilda sedan jag var liten är jag van att fira jul på flera håll. Under min uppväxt hade vi julafton på både julafton och juldagen. Sen tillkommer det alltid något julfirande med respektive släkt också. Sedan jag träffade David har jag firat jul med hans familj på julafton och så är vi hos mamma och pappa på juldagen och någon annan dag runt jul. Vi brukar kalla det för julfestival 😉 I år kom första minijulen i söndags då vi var hos mina kusiner och hade glöggmys och smygstartade med julmaten. Här kommer bilder från söndagens mys:

 

 

 

 

 

 

Janssons frestelse

Ingredienser
Ca 10-12 potatisar
2 gula lökar
1 burk anjovis (á 125 g)
5 dl grädde
50 g smör
2 msk ströbröd
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i stavar. Skala och strimla löken. Fräs löken i lite smör så den blir mjuk. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, strimlad anjovis och svartpeppar. Avsluta med att hälla på anjovisspadet och grädde. Hyvla på smöret och strö över ströbröd. Grädda i ugnen ca 60 minuter. Om den får för mycket färg kan du lägga på aluminiumfolie efter en stund.
 
Små jordgubbstomtar med grädde, ris á la malta och blandat julgodis.
Min älskade systerson som ständigt sprider glädje. Mys <3
0

Inga svar än

  1. Anonym

    Vilken härlig bild på lilla gubben <3 och allt gott och mys! Fina foton :)Puss från syster Sofie

    Svara
  2. Kicki

    Åhh vilka underbara bilder, fint, gott och mysigt 🙂 Sötnostomten är som alltid gullig och charmig <3 Kramar till dej

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a