Maillista

I september gästbloggade jag hos Vardag.nu med min version av en parisare med en smakrik linsröra. Den linsröran var så fantastiskt god så jag kunde inte hålla mig från att göra den igen och denna gång blev det en smarrig smörgås som fungerar som en lättare lunch eller en rejäl förrätt. Så otroligt smarrigt!

 

Toast med linsröra, champinjoner och fetaost (4 port)

Ingredienser
4 toast
8 champinjoner
75 g fetaost
Ruccola
Linsröra:
2 dl röda linser
3 dl vatten
1 citron
2 msk spiskummin
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 näve persilja
Gör såhär
Linsröra: Koka linserna i vattnet i 4 min, utan lock. Dra av linserna från värmen, lägg på locket och låt stå och dra i 10 min. Därefter lägg i en blender och tillsätt olivolja, spiskummin, vitlök och pressad citron och mixa till en slät röra. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och avsluta med att vända ner hackad persilja. 
Strö ruccola på fyra tallrikar. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i toastbröden i pannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på en toastskiva per tallrik. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i den heta pannan. Skär fetaosten i små tärningar. Klicka på linsröran på toasten. Lägg på champinjonerna och strössla över fetaosten.

 

 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.