fbpx

Här hemma äter vi alltmer vegetariskt. Jag gillar att hitta på nya vegetariska rätter och jag känner att jag mår  bättre av att dra ner på mängden kött. Framför allt drar vi ner på nötkött och går över mer till vegetariskt, fisk och kyckling. Så när det var erbjudande på tofu så köpte jag det och började fundera på vad jag skulle laga. Jag tycker tofu är lite klurigt att få gott och smakrikt men denna gång lyckades jag verkligen. Jag gjorde en tofuwok!

Tofuwok med bambuskott

Marinera tofun

Hemligheten med tofu är att våga smaksätta den och steka den så den får bra yta. Jag la min togu tärnad i ens kål och hällde på soja, vitlök, ingefära och sesamfrön och lät den stå lite. Då ser man att sojan går in i tofun och sen kan man steka den. Så fick det bli en snabb wokliknande rätt med morötter, ärtor, risnudlar och bambuskott. Snabblagat och hela familjen gillade det!

Tofuwok med bambuskott

Tofuwok med bambuskott (4 port)

Ingredienser
500 g tofu
3 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
Några cm ingefära

2 morötter
1 burk bambuskott (avrunnen vikt 200 g)
4 port risnudlar
200 g ärtor
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja

Gör såhär
Skär tofun i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, pressad vitlök, sesamfrön och riven ingefära och blanda försiktigt. Låt tofun dra åt sig av sojan ca 5-10 min.
Skala och slanta morötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i tofun och stek så den får fin färg runtom. Under tiden kan du koka risnudlarna.
Koka nudlarna enligt anvisning. Lägg i ärtorna och morötterna den sista minuten och häll sedan av vattnet. Häll sedan tillbaka i grytan och häll på soja och sesamolja samt lite rapsolja så det inte klibbar ihop. Tillsätt sedan avrunna bambuskott och tofu.

Tofuwok med bambuskott


Fler recept med tofu:

Tofu tikka masala

Pokebowl med sojamarinerad tofu

Nudelsallad med lime och svartpeppartofu

    Mentions

  • 💬 Lövbiffswok med krispiga grönsaker • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b