Maillista

Idag är det fixardag här hemma innan det blir kräftor ikväll. Det har inte blivit någon ordentlig kräftskiva i år mitt i allt flyttande men ikväll blir det kräftmys här hemma i alla fall. Det ser jag fram emot!
 

Hösten är helt klart på ingång även om sommaren varit härligt envis denna vecka. Men höst innebär alltfler soppmiddagar så därför tänkte jag idag bjuda på ett sopprecept. För mig är detta lite av en somrigare soppa så därför passade den bra i tid just nu, när vi väger mellan sommar och höst. Smaka av med mer chili om du önskar mer hetta i soppan. Ha nu en toppenlördag allihopa!

 

Tom ka gai med nudlar (4 port)

Ingredienser
600 g kycklingfilé
200 g ostronskivling
4 citrongräs
1 röd chili
4 salladslökar
150 g haricots verts
2 msk kokosolja
8 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
8 dl kokosmjölk
1,5 msk riven ingefära
250 g risnudlar
2-3 msk fisksås
Cest och saft från 2 lime
1 kruka koriander
Gör såhär
Skär kycklingfilén i strimlor. Dela ner ostronskivlingen i mindre bitar. Krossa citrongräsen och strimla de tunt. Kärna ur chilin och finhacka. Strimla salladslöken. Hetta upp en stor kastrull med lite kokosolja i och fräs ingefära, citrongräs och chili ett par minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kokosmjölk i kastrullen och låt koka upp och låt småputtra ca 10 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i soppskålar.
Lägg ner kycklingfilé i soppan och småputtra tills kycklingen är genomkokt, i ca 5 minuter. Tillsätt svampen, haricots verts och hälften av salladslöken och låt soppan sjuda i ytterligare någon minut. Tillsätt fisksås och cest och saft från lime. Smaka av med sambal oelek, salt och svartpeppar. Häll upp i soppskålarna. Finhacka färsk koriander. Strö salladslök och koriander över soppan och servera.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a