Det här med att äta mer fisk senaste året har gått lite bra men inte tillräckligt. Mitt mål var att äta fisk minst en gång i veckan och jag har nog inte riktigt lyckats med det tyvärr. Men huvudsaken är att vi ökat antal tillfällen vi äter fisk istället för kött och det är en bra start. Sen har detta året hittills mest känns som en frysrensning och då fanns det tyvärr inte så mycket fisk i frysen. I april börjar det nog bli dags att handla mer mat igen efter att ha mer eller mindre tömt frysen och då ska vi absolut köpa fisk.
 
Här kommer i alla fall ett smarrigt recept på en fiskgryta med tomat, kokosmjölk och mandel som passar utmärkt att servera till en bit bröd.

DSC_0017

Tomatig fiskgryta med mandel (4 port)

Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk krossade tomater
1 lime
3 dl vatten
1,5 msk fiskfond
3 tomater
4 dl kokosmjölk
600 g alaska pollock (eller annan vit fisk)
1 dl koriander
4 salladslökar
2 dl flagad mandel
Gör såhär
Rosta mandeln i en torr stekpanna. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili några minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och fiskfond. Låt småputtra i ca 10 minuter. Skär tomaterna i tärningar och lägg i kastrullen tillsammans med kokosmjölken och cest och saft från limen och låt koka upp. Skär fisken i lagom stora grytbitar. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Finstrimla salladslöken och hacka koriandern. Blanda i salladslöken och det mesta av koriandern i grytan. Toppa grytan med flagad mandel och resten av koriandern.
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.