I samarbete med Gårdssällskapet
Just nu befinner jag mig förhoppningsvis på väg till skidbacken så jag har tidsinställt detta inlägg. Mys i skidbacken, matsäck, skidor, pulka och ikväll blir det mys i stugan med fajuitas till middag. Vilken härlig helg!
Men tänkte såklart dela med mig av ett recept även denna lördag och det blir ett snabblagat recept med få ingredienser. Det är en fläskkarré i tomatsås som jag serverar med rostad rotselleri. Svårare än så behöver det inte vara.
Tomatig fläskkarré med rostad rotselleri (3 port)
Ingredienser
700 g rotselleri
1 kg fläskkarré i skivor med ben
1 frp krossade tomater (á 500 g)
3 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktion på. Skala rotsellerin och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in ugnen ca 20-25 minuter. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och svartpeppar och stek köttet någon minut på varje sida. Lägg köttet åt sidan och pressa i vitlöken i pannan och låt fräsa några sekunder innan du tillsätter vin och krossade tomater. Låt puttra ihop och lägg sedan i köttet. Låt köttet puttra med såsen (gärna med lock) ca 15 minuter så köttet blir genomstekt.
Servera köttet med tomatsåsen och rotsellerin.
Lämna ett svar