Jag har kommit in i en period då jag skulle kunna äta ostbricka till middag var och varannan dag. Sugen på det mest jämt! Och då känns det ju extra lyxigt med ett par goda, hemkokta marmelader till. Som tidigare nämnt har jag ju börjat få julkänslor så denna tomatmarmelad smaksatte jag med saffran. Jag fick inspiration från Kryddburken men ändrade receptet lite efter mitt tycke och smak. Den blev verkligen god!
Tomatmarmelad med saffran och vanilj
Ingredienser
1 kg tomater
2 dl syltsocker
1 vaniljstång
1 påse saffran
1 lime
1 krm natriumbensoat
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Skär tomaterna i bitar och lägg i en stor kastrull. Tillsätt socker och saffran. Skrapa ur vaniljstången och lägg i frön och stång i kastrullen. Låt puttra ca en timme. Ta bort lite marmelad i ett glas och blanda ner natriumbensoat och blanda sedan ner i kastrullen igen. Ta av från värmen och tillsätt cest och saft från limen. Låt svalna och häll upp i burkar.
Vad kul med recept på en tomatmarmelad! Jag köpte en burk en gång på Olof Viktors i Glömminge och har saknat den ända sedan den tog slut… Kul med saffran som en extra twist också, ska absolut testas! Är även jag löjligt förtjust i ostbricka… /Anna
Tomatmarmelad är verkligen förvånansvärt gott, har jag upptäckt. Så sött och så mycket smak!
Det här låter otroligt gott. Aldrig ätit marmelad på tomat så GE MIG 😉
Tomatmarmelad är ju jättegott, och tillsammans med saffran låter ännu godare.
Ja, testa gärna, den blev jättegod 🙂
Ja, första gången var jag skeptisk men jag blev såld direkt!
Enkelt och väldigt gott! Våga testa 🙂
Ja, saffranen höjde verkligen smaken!
Den blir inte för söt med 2 dl socker? Vissa kommentarer på kryddburken (som använder 1 dl) sa att den redan då var väldigt söt. Ska ge bort i present och vill se till att det blir bra 🙂
Kryddburken har ett kg socker så jag minskade ner rejält. Det som händer är att den blir lite tunnare men tycker inte det gör så mycket 🙂
Ah okej! vilken tur att du sa det, hade kunnat bli en stor miss 🙂