fbpx
Mina nya träningsvanor fungerar väldigt bra hittills. Jag har kommit fram till att jag kan gå upp en halvtimme utan problem och hinner då få in ett kort träningspass på morgonen. Minst 3 morgnar i veckan har jag bestämt mig för att köra, men helt 4-5. Sen har jag dessutom kort på Friskis så dit ska jag försöka ta mig minst en gång i veckan. Vi får se hur det går 🙂
 
Eftersom jag älskar mat lite för mycket och inte vill begränsa mig till vad jag får äta försöker jag dricka mycket vatten och minska portionerna för att hitta en bra balans där jag inte bara äter för att det är gott. Så visst blir det pasta någon dag i veckan, men då tar jag hälften av vad jag brukade ta och sen tar jag lite mer om jag behöver. Här kommer recept på en smarrig pasta jag lagade för ett tag sedan efter inspiration från Två små kök, tack!

 

Tomatpasta med knaprigt baconströssel (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
800 g tomater
1 dl olivolja
0,5 dl vitt vin
400 g paket bacon
1 röd chili
1 kruka persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Gör såhär
Skär tomaterna i småbitar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och lägg i tomaterna. Låt puttra på svag värme i minst 15 minuter. Rör om då och då och mosa tomaterna med sleven innan du häller på vinet. Låt puttra 5 minuter till. Smaka av med salt, svartpeppar och strösocker. Hacka persiljan och rör i såsen.
Strimla bacon. Skala och hacka lök. Finhacka chilin. Fräs bacon, lök, vitlök och chili tills baconet fått fin färg.
Koka pastan enligt anvisning. Häll i hälften av baconfräset i tomatsåsen. Blanda pastan med tomatsåsen. Lyft upp pastan på tallrikar och strössla över resten av baconfräset.
 
 
 

Inga svar än

 1. Lotta

  Jag försöker också få ordning och rutin på träningen. Har börjat på ett litet gym som är perfekt för mig med maskiner jag förstår mig på och gott om möjligheter att köra cardio också. Ligger nära på väg hem från jobbet så det är också bra. Vi får önska oss båda lycka till med träningen!

  Nu blev jag sugen på den här typen av pastarätt – så gott med tomat, bacon och att fräsa till smakerna med chili och annat gott!

  Svara
 2. Sandras Matkrypin

  Jag ser träningen som ett sätt att må bra samt att kunna få unna sig precis vad man vill 🙂 Så fortsätt ät glass du och ta en extra promenad imorgon eller så 😉 Ha en trevlig kväll!

  Svara
 3. Sofie Johansson

  Flitig du är! Min täning innebär endast löpning och det går sådär i detta vädret. Nästa vecka drar lite yoga igång. Svårt att få till morgonträning annars hade jag gärna promenerat en sväng. Cyklar till jobbet ett par gånger i veckan.
  Härlig pasta helt i min smak!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b