När vi var på Öland i början av maj köpte jag med mig en Öländsk örtblandning som enligt uppgift var ett måste att ha hemma. Denna har jag använt i matlagning, dressingar och som här, utblandad i en keso. Väldigt gott! Denna keso serverade jag till en sallad med tomatstekt korv och solroskärnor.

 

Tomatstekt korv med solroskärnor och örtkeso (1 port)

Ingredienser
1 tjockkorv (ca 100 g)
2 tsk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 dl keso
Örtkryddor
Grönsallad
0,5 dl solroskärnor
Gör såhär
Skär korven i slantar och stek i lite olivolja. Strax innan den är klar, ha i tomatpuré och balsamvinäger i stekpannan och låt fräsa ett par minuter. Blanda korven med sallad och solroskärnor. Blanda keso med örtkryddor, salt och svartpeppar och servera till salladen.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.