När vi var på Öland i början av maj köpte jag med mig en Öländsk örtblandning som enligt uppgift var ett måste att ha hemma. Denna har jag använt i matlagning, dressingar och som här, utblandad i en keso. Väldigt gott! Denna keso serverade jag till en sallad med tomatstekt korv och solroskärnor.
Tomatstekt korv med solroskärnor och örtkeso (1 port)
Ingredienser
1 tjockkorv (ca 100 g)
2 tsk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 dl keso
Örtkryddor
Grönsallad
0,5 dl solroskärnor
Gör såhär
Skär korven i slantar och stek i lite olivolja. Strax innan den är klar, ha i tomatpuré och balsamvinäger i stekpannan och låt fräsa ett par minuter. Blanda korven med sallad och solroskärnor. Blanda keso med örtkryddor, salt och svartpeppar och servera till salladen.
Gott och enkelt! Keso har jag blivit smått beroende av… Tur att det inte är något värre än keso 😉
Jag använder också keso till allt just nu 🙂 Men som sagt, bättre det är än typ choklad!