Maillista

Häromdagen slog det mig, vi äter alldeles för lite fisk här hemma. Vi äter inte ens fisk varje vecka och det måste det bli ändring på. Jag kan inte ens skylla på att det är dyrt för det finns väldigt prisvärd fisk som är god. Det billigaste, men kanske inte roligaste, är kanske tonfisk på burk. Jag kan tycka det är svårt att laga god mat med just denna råvara men jag hade några burkar hemma i skafferiet och det fick bli ingrediens i en krämig tonfisklasagne som blev godare än väntat. 
 
Om ni har några fiskrecept som inte är alltför dyra får ni gärna lämna en kommentar 🙂

 

Tonfisklasagne med kapris

Tonfisklasagne med kapris (4 port)

Ingredienser
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
1 dl vatten
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
5 dl lättcrème fraiche
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
1 dl kapris
1 citron
9 lasagneplattor
2 dl riven parmesanost
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök, tillsätt tomatpuré och rosmarin, låt det fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, krossade tomater, balsamvinäger och buljongtärningen, låt småkoka i ca 10 minuter. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, ha i kaprisen och krydda med salt, peppar och citronsaft.
Varva tonfisksås, créme fraiche och lasagneplattor i en ugnssäker form och avsluta med att strö över parmesan. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minute tills den fått fin färg.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a