Maillista

Idag är första jobbdagen efter semestern. Jag har varit ledig i 8 veckor och smygstartar med att jobba idag och halvdag imorgon. Och ny termin innebär ju tillbaka till rutiner och därmed är det ju alltid tacksamt med inspiration på vardagsmat. Och många tycker det är svårt att få till fisk i vardagen. Det enklaste tycker jag är att göra portionsbitar med lax i ugn eller panerad fisk men idag blir det en mer krämig variant. Det är några fler ingredienser men det är inte alls svårt. Det är torsk i ugn med purjolök och soltorkad tomat och en mjölkfri sås. Blanda ihop såsen och häll över fisken och sen är det bara ställa in i ugnen och under tiden kan du koka ris. Detta funkar både till vardag och helg och blir så gott!

Torsk med soltorkad tomat och purjolök

Torsk i ugn med soltorkad tomat och purjolök

Torsk i ugn med soltorkad tomat och purjolök (6 port)

Ingredienser
800 g tinad torsk
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
0,5-1 citron
2 msk torkad dragon
0,5 tsk sambal oelek
10 soltorkade tomater i olja
3 dl mjölkfri crème fraiche
2 dl mjölkfri grädde
6 port ris

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Strimla soltorkade tomater. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint och lägg i en ugnsfast form. Lägg fisken på purjolöken. Ta fram en bunke och blanda pressad vitlök, saft från 0,5 citron, torkad dragon, sambal, soltorkade tomater, créme fraiche och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter så fisken är genomstekt. Under tiden kan du koka riset och göra en sallad.

Torsk i ugn med soltorkad tomat och purjolök

Mjölkfri och krämig torsk


Fler fiskrecept:

Fiskcurry med kokosmjölk

Laxsås med pasta

Citron- och basilikafisk med potatismos

Sweetchililax med kokt potatis

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a