Det är högt tryck på jobbet nu och det blir lite kvällsjobb så det är inte mycket till middagslagning den här veckan. Men då är det tur att jag har några recept på lager som jag inte hunnit dela med mig av ännu eftersom jag i vanliga fall lagar mer mat än jag hinner lägga ut. Så hittade jag denna torskrygg bland alla lagade recept och kände att det var dags för en fiskrätt här på bloggen. Det är kanske ingen nyttig middag det här men jag kan lova dig att den är väldigt god. Baconsåsen blir magisk!
Ett middagstips till helgen kanske? 

 

Torskrygg i gräddig baconsås

Torskrygg i gräddig baconsås (6 port)

Ingredienser
6 port ris
800 g torskrygg
2 pkt bacon (á 140 g)
1 gul lök
1 dl vispgrädde
4 dl matlagningsgrädde
2 msk maizena
1 dl riven ost
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
2 dl gräslök
Sallad
1 rödlök
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och svartpeppar. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och stek baconet tillsammans med löken. Vispa ihop grädde, maizena, tomatpuré, dijonsenap, pressad citron och gräslök. Häll baconblandningen över fisken och sedan såsen. Toppa med den rivna osten och kör in i ugnen ca 20 minuter. Under tiden, koka riset och gör en enkel sallad med rödlök.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b