Här kommer en väldigt god fiskrätt som är lätt att göra till många. Torskrygg är en favorit när det serveras fisk här hemma och den här är perfekt att bjuda på  när ni har gäster. Receptet är för 10 personer så om ni vill göra till färre personer som mina recept brukar vara till får ni räkna om det lite. Gröncurrysåsen med chili, ingefära, kokosmjölk och massa mer gott blir väldigt god till fisken och det blir en härlig smakexplosion i munnen. Vi serverade denna rätt med ris.

DSC_0040 gröncurrytorsk

Torskrygg i gröncurry (10 port)

Ingredienser
10 port ris
2 kg torskrygg
2 gula lökar
3 msk grön currypasta
4 vitlöksklyftor
2 citrongräs
40 g färsk ingefära
2 gröna chilisar
800 g kokosmjölk
2 dl créme fraiche
2 lime
1 kruka koriander
2 msk fisksås
4 salladslökar
150 g sockerärtor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och strimla lök och vitlök. Skala ingefäran och hacka. Finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Låt currypasten fräsa ett par minuter. Ha sedan i lök och vitlök och låt fräsa ett par minuter till innan du har i ingefära och chili och låt fräsa lite till.
Krossa citrongräset och skär ner i stora bitar och tillsätt till stekpannan tillsammans med kokosmjölk, grädde, créme fraiche, skal och saft från limen samt fisksås. Låt koka upp och puttra sedan några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla salladslöken och rör ner i såsen.
Lägg torsken i en ugnssäker form och häll sedan över såsen. Ställ in i ugnen tills fisken når en innertemperatur på 56 grader.
Servera med ris, koriander och strimlade sockerärtor.

DSC_0019

2 svar

  1. Mårtenssons Kök

    Åh mums, det låter verkligen fantastiskt gott! Vi är ju stora fiskälskare och äter det flera gånger i veckan själva men faktiskt så är det sällan det händer att vi bjuder på fisk, konstigt nog.

    Svara
    • Sandra Callermo

      Vi är nästan tvärtom. Äter inte fisk så ofta men när vi väl gör det är det inte ovanligt att det är när vi har gäster 🙂 Den här var smidig att göra till många!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.