Fredag, man är trött efter en lång arbetsvecka och när man kommer hem vill man ju ha god middag men det måste gå fort. Så är det i alla fall hemma hos oss! Den här fiskrätten passar därför perfekt eftersom det är få ingredienser och det är färdigt på kort tid och ger därför mycket tid till mys i soffan eller varför inte med gästerna kring middagsbordet. Den är inte för tung tack vare att den inte serveras med en stor mängd kolhydrater. Men för den som vill kan man såklart addera detta eller så gör det ju att man orkar både förrätt och efterrätt 😉

DSC_0081 DSC_0067

Torskrygg med soltorkade tomater och smörstekt fänkål med ärtor (4 port)

Ingredienser
4 port torskrygg
3 dl grädde
Ca 200 g soltorkade tomater (avrunnen vikt)
1 citron
1 dl persilja

1 fänkål
400 g ärtor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg torskryggen i en smörad ugnssäker form. Häll grädde, cest och saft från citronen, hackad persilja och strimlade soltorkade tomater i en bunke och krydda med salt och svartpeppar. Blanda ihop och häll sedan över fisken och sätt i en termometer i en fiskbit. Ställ in formen i ugnen och låt fisken få en innertemperatur på 56 grader.
Finstrimla fänkålen. När fisken har några minuter kvar kan du hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och fräsa fänkål ett par minuter innan du har i de frysta ärtorna och låt allt bli varmt. Krydda med salt och svartpeppar och servera till torsken.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.