fbpx

Under de senaste två åren när jag ätit glutenfritt har jag inte ätit tortellini mer än möjligtvis en gång. Det finns säkerligen goda glutenfria varianter men jag har inte tänkt på det förrän nu. När jag såg en kollega äta det häromdagen så kände jag att det var jag sugen på! Så när vi var och handlade senast fick två påsar tortellini följa med hem. Och här snackar vi inte dyr, färsk tortellini utan de vanliga små torkade. Gottigott! Men även dessa går såklart att piffa till och få ihop till en väldigt god rätt. Eftersom jag gillar att äta tortellini med bara smör så tog jag inspiration i detta och gjorde tortellini med brynt smör med basilika och mozzarella.

tortellini

Tortellini med brynt basilikasmör och mozzarella (4 port)

Ingredienser
4 port osttortellini
125 g smör
1 kruka basilika
Ruccola
2 pkt mozzarella

Citron och chiliflakes

Gör såhär
Koka tortellinin enligt anvisning. Skär mozzarellan i tärningar. Finhacka basilikan (spara några hela blad). Smält smöret och fortsätt värma under omrörning och låt det bli ljusbrunt och dra sedan av från värmen. Blanda ner basilikan.
Lägg ruccola på en tallrik och strö över tortellini och ringla på smöret och toppa strö över mozzarella. Toppa med basilika, rivet citronskal och chiliflakes.

tortellini  tortellini

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b