I förra veckan var det dags för det stora trädgårdsfixet. Jag har inte alls gröna fingrar i grunden men jag tycker de tär roligt. Dock har jag inte ork och tålamod att läsa på och anstränga mig alltför mycket. Jag orkar inte pyssla så mycket med frön t ex utan köper gärna färdiga plantor.

Innan jag drog igång trädgårdsfixet för i år

När vi flyttade in i vårt hus för 1,5 år sedan fanns en trädgård som inte hade fått alltför mycket kärlek. Vi klippte ner häcken rejält (den var ca 4 meter hög och det man såg var endast stammar för alla löv var 3 meter upp). Så vi kapade syrenhäcken i knähöjd på vårvintern och nu har den tagit sig och blivit riktigt fin. Den har t o m några blommor i år. Wiho!

Sen när det kommer till rabatten så hade de tidigare ägarna lämnat en del grejjer som var trevliga såsom amerikanska blåbär samt jordgubbar. Däremot fanns även en hallon-björnbärsbuske som inte var väl omhändertagen. De taggiga grenarna var överallt och de klättrade ut på gräsmattan. Inte så barnvänligt och inte alls trevligt. Så den grävde vi bort och försökte få bort så mycket rötter som möjligt.

Såhär såg det första våren innan vi börjat fixa

Förra året hade jag en del örter, sallader och grönsaker och så även i år. En del favoriter i repris, en del överlevde vintern (som jag inte alls räknat med) och en del nyheter.

Jag åkte helt enkelt till Plantagen (fick presentkort där i inflyttningspresent som jag fortfarande inte använt upp. guld värt!) och så plockade jag på mig massa örter samt grönkål och mangold. Sedan hade jag redan sallad hemma som jag sådde häromveckan när jag hittade frön hemma.

Sen åkte jag hem och körde igång. Jag grävde upp den gigantiska citronmeliss-busken som höll på att ta över hela rabatten och sen flyttade jag ihop jordgubbarna som förökat sig lite. Sen satte jag ner allting: gräslök, oregano, rosmarin, koriander, dragon, mangold och grönkål. En del i stora rabatten och en del i mindre krukor. Mynta hade jag fått från min fina vän Maria så den har jag satt i en stor kruka. Rosorna överlevde vintern.

Citronmelissen delade jag upp i flera små och planterade om så nu hoppas jag att de tar sig.

Jag är nöjd och nu hoppas jag att allting tar sig. Älskar att gå ut i trädgården och plocka örter, kål och sallad. Det är en speciell känsla och allt är lite godare <3

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.