Maillista

Sedan flera år tillbaka tränar jag bara hemma. Under småbarnsåren så känner jag att jag inte prioriterar tiden att åka hemifrån för att träna så ofta som jag vill. Jag vill träna tre gånger i veckan och det blir både svårt logistisk och tar för mycket tid att åka iväg. Så då passar hemmaträning perfekt! Jag tränar ca 3 vardagmorgnar i veckan och sen ibland på helgen. Och på helgerna tycker jag att det är roligt att involvera barnen. Jag vill att träning ska vara en naturlig del i livet och något som är glädjefyllt som man kan göra tillsammans. Så idag tänkte jag berätta lite om att träna med barn framför TV:n.

Träning till Youtube

Träning + Youtube = sant

Det pratas mycket om skärmtid och här hemma har vi absolut regler kring det men det vi också försöker är att använda skärmtiden till något bra. För skärmtiden är ju också en guldgruva att få barnen att lära sig saker och aktivera sig. Då är träna med barn ett utmärkt exempel. Jag tycker om att träna till ett pass på YouTube eftersom det känns lite enklare när jag har en person att följa rörelserna och som peppar. Min favorit är Sandra Friberg.

Träna med barn

Videos träna med barn

Och det finns massor av träningsvideos som passar utmärkt för barnen. Så ofta kör vi en video som jag har valt och sen en eller flera som de vill. När jag delar med mig på instastories när jag och barnen tränar eller dansar framför TV:n på eftermiddagarna får jag ofta frågor om vad det är för video på Youtube. Så nu tänkte jag dela med mig av några träningsfavoriter som mina barn gillar att röra sig till.

  1. Mini-Rörispaus
  2. Kompisbandet – Rörelselåtar
  3. Sandra Friberg – Dans med barn
  4. Bamses lilla gympapass
  5. Bolibompa rörelselekar
  6. Dansa loss med knatteskutt
  7. Lollo och Bernies dansskola
  8. Brums yogapass

Träna med barn

Dans är rörelseglädje

Vi lyssnar på mycket musik hemma och barnen älskar när vi höjer volymen och dansar tillsammans hela familjen. Det är oftast på helgerna men även ibland när vi kommer hem från förskolan är barnen uppe i varv och har fortfarande energi som behöver kanaliseras. Då tycker jag att det passar bra med rörelse till musik. Ibland vara dansar vi till vår favoritspellista eller så sätter vi på TVn och härmar alla rörelser. Barnen gillar det och tycker såklart det är kul att röra sig ihop! Gagnamstyle är en favorit 😉


Mer rörelseglädje för hela familjen:

Träna hemma – vardagsmotion för hela familjen

Hemmaträning med barnen

Rörelseglädje för hela familjen

2

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.